Over Edith Helwegen

Verpleegkundige
Nadat mijn vader een aantal weken in het ziekenhuis had gelegen, toen ik 11 jaar was, wist ik wat ik wilde worden: verpleegster! Daar kon niemand me meer vanaf houden.

Ik heb op de middelbare school nog even overwogen om musicus te worden maar daar was erg weinig werk in.

HBO-V
Mijn moeder is ambitieus en wilde dat ik dit ook zou zijn. Ze vond dat ik de HBO-V moest gaan doen want dan kon ik leidinggevende worden in de zorg. Van de MAVO naar de HAVO en naar de HBO-V.

Hoog sensitief
Als introvert en hoog sensitief persoon waren de stages, vooral die in de psychiatrie, een hele uitdaging. Op dat moment wist ik nog niet dat ik hoog sensitief was. Daar kwam ik veel later pas achter. Hoog sensitiviteit zie ik als kracht en ik kan het nu ook als kracht inzetten.

Ik zorgde voor iedereen om me heen behalve voor mezelf. Ik liet iedereen over mijn grens komen en als ik er genoeg van had dan barstte de bom. Het hieruit voortvloeiende gevolg was dat ik dan ongelooflijk kwaad was.

Werk
Na de HBO-V ben ik gaan werken in de psychiatrie, in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de wijkzorg. Nergens kon ik mijn draai vinden omdat alles zo op uur en tijd ging. Bovendien was er maar weinig tijd voor persoonlijk contact.
Ik ben vervolgens een secretaresseopleiding gaan doen omdat ik het leuk vond om dingen te regelen en de dingen op mijn eigen manier te doen. Tegelijkertijd veranderde ik van baan en werd ik verpleegkundige in een asielzoekersopvang. Daar heb ik uiteindelijk 10 jaar gewerkt binnen diverse locaties. Eerst als verpleegkundige en later als coördinator.

Het werk sprak me erg aan omdat ik in eerste instantie mijn eigen ‘toko’ kon draaien en later ook mijn werk zelf kon invullen binnen de werktijd. Ik was ook OR-lid en altijd betrokken bij diverse projecten. Het werk als verpleegkundige was voor mij niet uitdagend genoeg.

Start opleiding
Als coördinator heb ik intervisiegroepen begeleid en omdat ik vond dat ik te weinig diepgang kon brengen met 2 workshops over de methodiek, ben ik in 2007 gestart met de opleiding Coaching & Counselling, richting teamcoaching, intervisie, supervisie.

Na bijna 10 jaar werd de zorg voor de asielzoekers anders ingericht en had ik de mogelijkheid om te reageren op een nieuwe functie. Dit heb ik niet gedaan.

Net als voor de functie binnen de asielzoekerszorg kreeg ik nu ook een ‘ingeving’. Een ingeving waar ik naar heb geluisterd. Dit keer wilde ik mijn eigen bedrijf beginnen en mensen coachen.

Tijdens de opleiding kreeg ik veel ‘oefencliënten’ met stressklachten en in het 2e jaar van de opleiding ben ik dan ook van richting geswitcht: stresscounselling en loopbaanbegeleiding.

 

Waarom ben ik hier op aarde?
Innerlijke groei en bewustwording staan al mijn hele leven bovenaan mijn lijstje, ook het helen van blokkades die ik in mijn leven en mijn ondernemerschap tegen kom.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je je leven zelf kunt creëren. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het leven dat je leidt en ook het leven dat je graag wilt leiden.

Ik ben hier op aarde om lichtwerkers te helpen in hun ontwikkeling en om hun blokkades te helen, zodat ze hun rol op aarde daadwerkelijk gaan vervullen

 

Logo-Serenity-coaching14Serenity Coaching
Op 24 maart 2009 is mijn bedrijf ‘Serenity Coaching’ opgericht. De eerste jaren heb ik particulieren en medewerkers binnen bedrijven en organisaties begeleid om hen te leren omgaan met stress en/of heb ik hen naar nieuw werk begeleid.

Doelgroep
Ik ben coach voor lichtwerkers. Ik vind het fantastisch om vrouwelijke lichtwerkers te helpen in hun groei & ontwikkeling. Ik leer hen op een nuchtere wijze om innerlijke rust te creëren en meer vertrouwen in hun intuïtie te ontwikkelen zodat ze meer succes en voldoening ervaren op alle gebieden (Life & Bizz) van hun leven.

Ben jij een lichtwerker en loop je vast in je leven en/of het ondernemerschap?
Ervaar je dat onbewuste blokkades/overtuigingen jou remmen in je persoonlijke ontwikkeling?
Wil je de dingen meer vanuit moeiteloosheid doen, zodat ze meer vanzelf gaan?
Wil je leren omgaan met al je gevoelens om je niet meer overweldigd te voelen?
Wil je leren omgaan met je hoog sensitiviteit?
Loop jij vast in het ondernemerschap en weet je niet meer welke koers je moet varen?
Ervaar jij dat dingen niet zo lopen in je onderneming, zoals jij graag zou willen?
Wil je graag stoppen met veel uren werken?
Wil je meer klanten?
Verlang jij naar meer dan voldoende inkomsten?


Ik ben de coach die jou helpt om weer in contact te komen met jouw intuïtie, met jouw gevoel. Waardoor je je eigen koers kunt varen en hier volledig op kunt vertrouwen. Je hebt helder wie je bent als persoon en als ondernemer,  en weet waar je naar toe wilt. Tijdens mijn coachtrajecten help ik je dit pad concreet te maken.

Ik haal dan ook het beste uit jou om te komen waar je wilt zijn.
Ik werk met de Wet van Aantrekking en help jou af te stemmen op een moeiteloos leven en moeiteloos te ondernemen.

Tijdens een coachtraject heb ik diverse rollen: ik ben jouw coach, healer, mentor, sparringspartner, een steun in de rug, iemand die jou een liefdevolle schop onder je kont geeft als je dit nodig hebt.

Het is mijn missie om lichtwerkers te helpen om hun missie te realiseren.

 

Wil je meer weten of wil je weten of ik degene ben die jou kan helpen? Vraag een gratis kennismaking-gesprek aan.

CONTACT